Brødsbrytelse


Onsdag før påske var BCC Eikers medlemmer samlet til brødsbrytelse på Fredfoss.

Tekst og foto: Pauline Aslaksen

Brødsbrytelse er et minnemåltid om Jesus, vår frelser, men også et samfunnsmåltid. Ved å bryte brødet vitner vi om at vi ikke vil leve for oss selv, men for de andre. Siden Jesus har satt livet til for oss, er vi skyldige til å sette livet til for hverandre (1.Johannes 3,16).

Trond Eriksen startet med å si at han håpet samværet kunne medføre at vi blir mer himmelvendt, mer gudfryktig og mer fokusert på det som har verdi over alt annet som vi holder på med. Videre talte han om å bli i den ånd som seiret over verden da Jesus stod opp fra de døde. Hvis vi gjør det får vi evige livskrefter, og gir ikke etter i fristelsen. Medlemmene ble formant til å ikke bli lunkne i sin iver, men å arbeide på sin frelse. Vi må tilgi hverandre og sørge for at det ikke kommer noe bittert i mellom oss, men bli bevart i kjærligheten slik at vi kan bære hverandres byrder.

Etter talen til Trond fikk medlemmene ta del i brødsbrytelsen, før det ble noen flere taler og sanginnslag.